Installation av kaminer & skorstenar

Vi hjälper er med allt!

 

Att tänka på innan

När det är dags att införskaffa en kamin så är det inte bara köpa och montera. Det är flera saker som man behöver tänka på.

När det gäller kamin så ska du välja rätt kamin utifrån hur du tänker använda den, avstånd till brännbara material, rätt antal kW så det passar din eldning, att kaminen klarar miljökraven osv.

Kaminen ska vara kopplad till en skorsten. Det kan vara en murstock, en stålskorsten eller en blockskorsten. Skorstenen måste klara kraven för skorstenar, ha rätt avstånd till brännbart material och klara de temperaturer som din eldstad kan komma att ge ifrån sig. Installationen skall även godkännas för sotning och inspektion.

Anmälan till kommunen

Installationen måste godkännas av kommunens byggnadsnämnd innan du får genomföra installationen.

En godkänd besiktningsman måste efter installationen godkänna en rad punkter innan du får grönt ljus. Det är allt från eldstadsplan, taktsäkerhet och att kaminen och skorstenen är godkända och är rätt monterade.

Slutligen måste du få ett slutbesked från kommunen innan eldstaden får tas i bruk.

 

Vi hjälper dig med allt 

Anlitar du Kaminbutiken så får du nytta av vår mångåriga erfarenhet. Vi hjälper vi dig med alla punkter, så allt går rätt till och blir utfört på ett säkert och godkänt sätt. Kaminbutiken har sedan 2009 arbetat under namnet Villa & Skorsten AB som idag ingår i Kaminbutiken i Vedevåg AB

Experthjälp

Våra rådgivare går igenom med dig och ställer många frågor.

Därefter ger vi förslag på kamintyp efter vad du har svarat. Själva utseendet på kaminen får du givetvis själv välja då det finns många kaminer i samma kategori eller typ.

Vi går igenom vad besiktningsmannen kommer att titta på så du vet vad som krävs för en godkänd kamininstallation.

 

Kaminbutiken föreslår

Vi ger dig ett förslag på ett komplett arbete eller bara på kamin öm du önskar ordna resten själv.

Vi hjälper dig med anmälan till kommunen och framtagande av kontrollplan.

Vi utför montage av allt vi saluför. Kaminer, golvskydd, skorstenar, Insatsrör, glidgjutning, skorstensskydd, taksäkerhetsprodukter mm

Besiktning:

När arbetet är utfört har vi telefonnummer på godkänd besiktningsman i området. Alla våra arbeten har självklart garanti att det kommer att godkännas av besiktningsman.

Finansiering

Vi kan hjälpa dig med en mycket fördelaktig finansiering via vår partner Wasa Kredit.

Kontakta oss